Gør din hverdag lidt grønnere

Kære sundhedsentusiast. Skal vi ikke sammen forsøge at gøre os til lidt mere klimavenlige forbrugere?

Hvis vi alle starter i det små, vil det trods alt rykke noget. Vi kommer selvfølgelig ikke til at redde planeten med vores små hverdagstiltag, men det er helt sikkert et skridt i den rigtige retning.

Måske du længe har gået med tanken om at ændre bare lidt på dine vaner, men ved ikke, hvor du skal starte henne?
Vi har nogle konkrete ideer relateret til beaty, som du kan tage til dig i dag. Vi skal nemlig alle passe godt på jorden – vores børn, børnebørn, oldebørn skal også have det godt om 100 år og om 500 år. Så det, vi gør nu, gør en forskel i fremtiden. Og som beauty-entusiaster bør vi også få nogle mere bæredygtige vaner.

Gå efter kort transporttid

'Du kender det som et indkøbsråd, hvor det ofte er fornuftigt at handle lokale fødevarer fremfor de varer, der er importerede langvejs fra. Transporten er nemlig en stor CO2-synder. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget forskellige transportformer sviner, men ikke desto mindre, bør vi måske hylde et mærke som RAZspa, som er danskproduceret.

Køb fra mærker, der reelt forsøger at tage den grønne dagsorden til sig

Hvis du gerne vil kigge efter grønnere produkter, kan du se på parametre som emballage. Hos Caudalie har man valgt at lave størstedelen af emballagen af genbrugspapir eller genanvendeligt plast.

Du kan også gå efter de mere bæredygtige ingredienser. Alle RAZspa’s ingredienser er fx af naturlig oprindelse, fri for parabener, mineralske olier og syntetiske parfumer. Og der er kun få ingredienser, som ikke er økologiske. Med Raz’ egne ord handler det om at være tro mod naturens egen kemi. For har det virket de sidste 500 år, virker det nok stadigvæk.

Gå også efter produkter, som støtter miljøprojekter, ligesom man har valgt at gøre hos Caudalie. Som mærkets grundlægger og 1% for the planet-ambassadør, Mathilde Thomas siger: “Together, we give back to the earth what it gives us everyday.”

Husk, altid at sortere emballagen fra dine skønhedsprodukter.

Caudalie er lavet enbrugspapir eller genanvendeligt plast.
Produkterne fra Caudalie er lavet af genbrugspapir eller genanvendeligt plast

Lad ikke vandhanen løbe

  • Når du renser din hud
  • Når du børster dine tænder

Og hav en glasflaske i dit køleskab, så slipper du både for plast og for at vente i lang tid, før vandet fra hanen bliver helt koldt.

Tip: Caudalie Michellar Water er et renseprodukt, der ikke behøver vand. Det indeholder desuden økologiske ingredienser og emballagen er genanvendelig.

Drop de lange bade

– og gør samtidig noget godt for dit hår, der ikke har godt af at blive taget en hårvask hver dag.

Vi ved godt, hvor skønt et dejligt langt bad er. Men måske går der lidt af nydelsen, når vi fortæller, at vi bruger 10 liter vand i minuttet under bruseren?

  • Sørg for at slukke for vandet, når du sæber dig ind.
  • Spring en hårvask over, som gør, at du både sparer på vand og dine produkter.

Få dine produkter til at holde længere

Rigtig mange bruger langt mere produkt end de behøver, og så bliver produktet ikke udnyttet til fulde.

Det er svært at give en regel for, hvor meget produkt du behøver i din rutine. Men overvej, om du er for rundhåndet med dine produkter. Også med shampooen i badet. Det hjælper nemlig produkterne til at holde i længere tid, og du sparer penge og sparer samtidig kloden for et unødigt stort forbrug.

Det siger sig selv, men vi føler alligevel for at pointere det her: Sørg for at bruge dine produkter helt op. Det er dyre dråber, der går til spilde, og det er ærgerligt, når du nu nemt med en saks kan klippe din tube over og få det sidste ud.

Husk, du kan gå efter multifunktionelle produkter, der kan være med til at nedsætte dit forbrug.

Vil du have bæredygtig kulør?

I en skønhedsunivers kan vi heller ikke lade være med at anbefale dig til at lade bilen stå bruge cyklen. På cyklen får du nemlig gratis frisk kulør i dine kinder.

Os skønhedsforbrugere kan altså gøre en hel masse for at gå i den grønne retning. Lad os sammen gøre os lidt mere umage, så vi kan gå en lidt grønnere fremtid i møde.