Klar til at slippe ben og fødder løs?

Er fødder og ben klar til at blive luftet efter at være pakket ind i strømper og støvler? Kræver det også et lille tilløb, før du føler dig helt tilpas ved at slippe de vinterblege ben løs i offentligheden?
Her guider vi dig til at få gløden tilbage i bentøjet. Lad os starte med at kigge på de bedste ting, du selv kan gøre for at blive de tørre og triste ben kvit. 

Hverdagspleje – skrub og smør

Skrub: Ligesom med huden i ansigtet har benene svært ved at suge fugt til sig, hvis huden er dækket med gamle døde hudceller.

Brug en god skrubbecreme eller skrub dig med en massagehandske et par gange om ugen, så du slipper af med døde hudceller og får liv og glød til huden.

Du kan også bruge en tørbørste inden badet eller en vaskeklud i badet.

Når du skrubber i cirkulære bevægelser fjerner du døde hudceller og sætter gang i blodcirkulationen og gør huden klar til næste step – fugt.

Fugt: Ethvert bad kan du med fordel afslutte med smøre benene og fødderne ind. Ved at smøre creme eller olie på huden lige efter badet vil fugten bedre blive optaget af huden.

Er du typen, der tjekker ingredienslister på dine cremer, bør du kigge efter om minimum én af ingredienserne her:

  • Kreatin - som tilfører fugt, regenererer, cellefornyer og øger hudens spændstighed
  • Glycerin - som beskytter huden, giver fugt og modvirker udtørring
  • hyaluronsyre - som binder fugten i huden

Ved regelmæssigt at skrubbe og smøre ben og fødder vil den naturlige glød have bedre forudsætninger for at vise sig.

Tip: har du svært ved at få fødderne til at shine? Så prøv en nærende fodbehandling i Helle Thorup Klinik. Her kan du forkæle dine fødder i afslappede rammer. I klinikken bliver du mødt af en af vores kyndige fodterapeuter, som sidder klar til at pleje dine fødder.

OBS: Nærende Fodbehandling hos Helle Thorup er en wellnessbehandling og ikke en fodterapeutisk behandling. Vi fokuserer på at gøre dine fødder smukke og bløde med henblik på at give øget velvære og komfort. Ønsker du en fodterapeutisk fodbehandling, anbefaler vi en lægeeksamineret fodbehandling.

Kulør på sommeren – fremskynd din tan

Vil du have endnu mere glød i benene? Er de for blege til, at du føler dig tilpas ved at vise dem frem, så er der ingen skam i at trække på lidt hjælpemidler. Vi taler naturligvis om selvbruneren. Mange holder sig langt fra self tanning-produkter, fordi vi nok alle har set grumme eksempler på, hvordan det kan se ud. Heldigvis hører det hovedsageligt fortiden til. Og produkterne i dag er lavet til, at det skal være nemt at få lidt glød i huden.

Et af de bedste mærker, når det kommer til selftan, er TAN LUX, som giver en smuk, naturlig og ensartet sommerglød hele året rundt. En af fordelene ved TAN LUX er, at den fås til forskellige hudtoner, hvilket giver en autentisk flot kulør – præcis, som havde du været under solens stråler.

Tip: Vil du gå all in på sommerstænger, kan du overveje en voksbehandling til benene. Her fjerner vi hårene ved roden, og resultatet er derfor lækre, bløde ben i længere tid. Vi anvender en skånsom voks til de sarte områder, hvor huden efterlades blød og hel.

For at kunne vokse hårene skal de have en længde på minimum 5 mm. Undgå sol/solarium før og efter behandlingen samme dag. Anvend meget gerne en peeling i badet samme dag, før din voksbehandling. Vi tilbyder voksbehandlinger med vores australske luksus rosenolie-voks eller honningvoks til større områder.

Prikken over i’et er farve på tæerne

Det gør meget at kunne kigge ned på fine og velplejede fusser. Som det sidste led i sommerklare ben og fødder kan du lægge et lag lak. Vælg en af dine favoritlakker eller få lagt shellac. Shellac er en hybrid mellem en lak og gelé, som skal hærde under et særligt UV-lys. Når først lakken er tør, kan du gå i gang med havearbejde, tage opvasken eller smutte ned i et par stiletter uden at skulle frygte ridser eller trykmærker i lakken.

Vælg mellem et væld af farver. Du kan vælge mellem en helfarve eller fransk lakering (hvid kant) af dine negle. Lakeringen holder i op til to uger. Husk at fjerne neglelak inden behandlingen. Ønsker du at få fjernet din gamle shellac, skal du huske at booke tid til det også.

Vejen til sommerstænger er altså gennem skrub, smør, self-tan og shellac.