Styrk din hud indefra – kostråd til en sundere hud

Cremer og en god renserutine er vigtige ingredienser i opskriften på en sund hud – men de gør det ikke alene. Din hud skal også styrkes indefra. Samspillet mellem den indre og ydre pleje gør nemlig huden så stærk og sund som overhovedet muligt.

I det her indlæg bliver du klogere på, hvordan du kan spise din hud sundere – og får opskrifter, som både du og din hud vil elske. 

Skønhed kommer indefra – sund kost giver sund hud

Det er efterhånden en velkendt kliché, at ”du bliver, hvad du spiser”. Men det giver også rigtig god mening. For din kost har stor effekt på din huds udseende og generelle sundhed. Og selvom du selvfølgelig ikke er din hud, er din hud en stor del af dig – og ikke mindst hvordan du ser ud.

Mange har nok oplevet, hvordan de efter perioder med et lidt for stort indtag af usund og fed mad, chips og junk food får udbrud af bumser og uren hud i ansigtet. Og den slags udbrud er levende bevis på, at huden optager fra dét, vi spiser.

Af samme grund er det vigtigt at pleje huden indefra med fedtsyrer, mineraler, vitaminer og antioxidanter – det hjælper nemlig alt sammen til en sund og frisk hud med masser af glød.

Skønhed kommer kommer med andre ord indefra.

Spis dit vand...

Væske spiller en en meget vigtig spille i at styrke huden indefra – 2 liter vand dagligt er et uundværligt fundament for en sund og elastisk hud.

For nogen kan det dog virke som en sur pligt at skulle drikke 2 liter vand om dagen. Men du behøver ikke heller nødvendigvis at drikke al din væske.

Det ved den anerkendte amerikanske hudlæge og farmaceut Dr. Howard Murad alt om. Dr. Murad har nemlig dedikeret sit liv til at skabe innovative og ikke mindst effektive teknologier og formuleringer om sund hud – blandt andet mantraet “spis dit vand”.

I praksis betyder det, at du med fordel kan spise frugt og grønt, som indeholder meget vand – for eksempel vandmelon og agurk. For ved at indtage en balanceret diæt centreret om næringsholdig og vandfyldte frugter og grøntsager, hjælper du cellerne med at holde på fugten – og det vil din hud elske dig for.

Det er ikke uden grund, at Dr. Murad Howard Murad er anerkendt i hele verden som en visionær ener inden for videnskabelig innovation. I 1989 grundlagde han Murad for at dele sine hudplejeformuleringer – en serie, der var blandt de første til at opnå synlige resultater på linjer og rynker uden kirurgi. Og det er netop hudplejeseriens ingredienser, der hjælper huden med at fastholde vandet i cellerne, der gør den så effektiv.

vandholdigt frugt og grønt giver sundere hud

Hverdagstips til at spise dig til en sundere hud

Det kan være svært at nå det hele i en travl hverdag, men faktisk kræver det ikke så meget at styrke huden indefra. Skift kødet ud med fisk et par gange om ugen, så får du de sunde olier, der er gode for huden. Skift også kagen ud om eftermiddagen med mættende frugt/grøntsager, der indeholder meget vand.

Du kan også vælge at supplere med et kosttilskud som Nordic Superfood. NORDIC SUPERFOOD™ har med sin udnyttelse af de fantastiske urter fra den nordiske natur taget helse-entusiaster med storm – og med god grund. Alle produkter er økologiske og lavet på vilde bær, der både er rige på vitaminer, antioxidanter, mineraler og fibre. Kort sagt: alt det bedste samlet ét sted.

Produkterne er lavet til dig, der gerne vil give din krop ekstra indvendig kærlighed – som også viser sig på det ydre. NORDIC SUPERFOOD™’s collagen pulver giver dig hver dag den lille ekstra mængde collagen, som kroppen gradvist producerer mindre af, i takt med at du bliver ældre. Det spænder både huden op, mindsker appelsinhud og giver blød smørelse til dine knogler og led.

Alle produkter er økologiske, fri for sukker og andre unødvendige tilsætningsstoffer. De er produceret med formålet om, at de kun skal indeholde de reneste af de reneste ingredienser. Du kan derfor trygt indtage produkterne og mærke, hvordan din indre velvære forøges.

Opskrifter både du og din hud vil elske

Vil du gerne gå skridtet videre og kaste dig ud i skønne opskrifter, hvor du tilsætter lidt af Nordic Superfood, så læs med her – men pas på: Du vil opleve, at du ikke kan slippe opskrifterne og får modet på at lave mere, fordi det både smager dejligt, ser godt ud, og fordi du får en masse af styrke indefra…

Blå marengs

Opskriften giver ca. 20 små marengs
Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker
1 tsk citroneddike
3 teskefulde Nordic Super food Blåbär pulver

1. Indstil ovnen til 150 grader varm luft.
2. Pisk æggehviderne, indtil de begynder at skumme. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen under piskning.
3. Tilsæt citronseddike og pisk, indtil blandingen er skinnende og bliver stiv.
4. Sigt bærpulveret ind, og vend det ind.
5. Fordel marengs på en bradepande med bagepapir som små toppe. Top med lidt ekstra bærpulver eller tørrede blomster, hvis du vil.
6. Indstil ovnen til 100 grader varm luft, når du sætter marengs ind i ovnen. Lad dem stå i 45-60 minutter, før du åbner ovnlågen og lader dem køle af i ovnen.

spis dig til en sundere hud

Æble smoothie

Æble smoothie med vores gule bærpulver, perfekt til påske!
Ingredienser:
2 teskefulde gule bærpulver - havtorn, hyben & skybær
2 dl naturlig yoghurt
1/2 æble
Lidt Kanel

få kostråd til en sundere hud

Berry vafler

Ingredienser vafler:
1 spsk vaniljeekstrakt
2 spsk. Bagepulver
100 g smør
3,5 dl mel
2 dl mælk
2 æg

Topping på vaflerne:
Græsk yoghurt
Nordic Superfood pulver Yellow
Nordic Superfood pulver Red
Nordic Superfood pulver Blue

Til 8 personer. Bland mel og bagepulver, tilsæt æg, mælk og vanille ekstrakt. Pisk til en jævn dej. Smelt smøret, og tilsæt det. Varm vaffeljernet op. Pensl vaffeljernet med en smule smør til den første vaffel, bages til gyldenbrun. Servér med lidt græsk yoghurt, frisk frugt / bær og med Nordic Superfood bærpulver!

Styrk din hud indefra – vi giver dig gode råd

 Grøn smoothie

1 tsk Nordic Superfood pulver Green
1 banan
5-6 stykker frossen spinat
1 lille stykke ingefær
½ citron
2,5 dl kokosnød / cashew / havre eller mandelmælk
1/2 avocado

Opskrifter både du og din hud vil elske

Blå smoothie skål

Til 1 person
2 teskefulde Nordic Superfood pulver Blue
1,5 kop blåbær
1,5 kop hindbær
1 passionsfrugt

få kostråd til en sundere hud

Collagen Latte

Collagen Latte med kanel ☕️
1 Espresso
1-2 dl skummet plantebaseret mælk
1 spsk Collagen Premium +
Drys lidt kanel ovenpå.

Helle Thorup giver dig hverdagstips til at spise dig til en sundere hud

Gul grød

Grød til 2 personer
2 teskefulde havtorn rå juice
2 dl urtemælk
2 dl kokosmælk
1 spsk ahornsirup
1 tsk vanilje pulver
1 dl solsikkefrø
2 dl havregryn
1 knivspids havsalt

Mix plantemælk, kokosmælk, ahornsirup, vaniljepulver og havtorn rå juice. Vend havre og solsikkefrø sammen. Mix flydende og tørre ingredienser sammen. Lad grøden svulme op lidt, inden du deler den i to skåle, der kan stå i køleskabet natten over. Servér med bær, skiver banan og Nordic Superfood pulver Yellow bærpulver.

sådan får du en sundere hud

Collagen is

Cremet is med collagen, hindbær & chia kokosnødder! Ca. 8-10 stk.

2 kopper hindbær (frosne eller friske)
2-3 spsk ahornsirup
2 spsk chiafrø
1/2 vaniljestang, opdelt
2 kopper (500 ml) kokosmælk
2 spsk. Collagen Premium pulver

Kombinér hindbærene med ahornsirupen i en lille gryde. Kog over svag varme i 4-5 minutter, indtil bærene er bløde, men ikke falder helt sammen. Fjern fra varmen, og lad afkøle. Alternativt lav en rå version ved blot at mose bærene med ahornsiruppen. Tilsæt chiafrø og vanilje, og lad frøene suge i 5-10 minutter. Tilsæt collagen pulver. Rør kokosmælken i, og hæld blandingen forsigtigt i dine isforme , og sørg for, at bærene fordeles jævnt. Frys i mindst 4 timer.

spis dig til en sund hud skønhed kommer indefra

Rigtig god fornøjelse og bon appetit.